TATTIVUOSI, 30 x 40 cm giclée-vedos

75,00  sis. alv 24%

Signeerattu ja numeroitu giclée-vedos Hahnemühlen 290 gsm hamppu-paperille (60% hamppukuitua • 40% puuvillaa). Painettu Suomessa.

Koko 30 x 40 cm. Julistelista on kuvausrekvisiittaa.

Originaali on maalattu Pyhätunturissa elokuussa 2021

Ensin niitä ei näyttänyt tulevan lainkaan. Oli kuivaa ja kylmää. Silmäkään ei ollut vielä terästäynyt siihen oikeaan ruskean sävyyn. Mutta sitten alkoi tapahtua. Yksi siellä, toinen täällä. Ja kohta niitä pulpahteli hurjaa vauhtia maan uumenista sellaisiinkin paikkoihin, missä niitä ei aiemmin oltu nähtykään. Aina piti olla pussi ja veitsi matkassa, ja perkuuroskat piti piilottaa, ettei näiden aarteiden kasvupaikkoja muut hoksaa. Illat meni pilkkoessa ja kuivatessa. Se oli Tattivuosi, pitkästä aikaa.

Hahnemühle Hemp on ympäristöystävällisempi paperivalinta. Selluloosaa tuottava hamppu tarvitsee vähän ylläpitoa, kasvaa nopeasti eikä tarvitse torjunta-aineita. Hampun nopea kasvu tarkoittaa, että samalla viljelymaalla voidaan tuottaa enemmän selluloosaa kuin muilla raaka-aineilla. Hamppu tarvitsee kasvaakseen myös myös paljon vähemmän vettä, kuin tavanomaisempi selluloosan kasvatus.

Korkeatasoiset fine art -vedokset säilyvät jopa 100 vuotta normaalioloissa.

Vain muutama jäljellä