MAAILMANPETÄJÄ JA ENSILUMI, 30 x 40 cm giclée-vedos

75,00  sis. alv 10%

Signeerattu ja numeroitu giclée-vedos Hahnemühlen 290 gsm hamppu-paperille (60% hamppukuitua • 40% puuvillaa). Painettu Suomessa.

Koko 30 x 40 cm. Julistelista on kuvausrekvisiittaa.

Originaali maalattu Utsjoella, vanhassa ja sähköttömässä hirsitalossa, lokakuussa 2021.

Näin sen jo kaukaa, ihan kuin se olisi johdatellut minut luokseen. Vaikka sinä päivänä kaikki tuntui jo olevan jäässä ja liikkumatta. Vuoretkin rajan takana olivat jo muuttuneet tasaisen valkoisiksi. Ei kuulunut mitään. Silti tämä yksi näytti olevan elämänsä voimissa, jykevä runko taipuneena kaikista vuosisatojen tapahtumista, melkein mahtailevan kiemurtelevilla juurillaan ja kiertyneillä oksillaan. Minusta tuntui että se kannatteli koko maailmankaikkeutta, vaikka se siis oli vain keskikokoinen aihkimänty, muiden mäntyjen seassa. Taivaalta alkoi leijua hentoja hiutaleita. Lähtiessäni käännyin katsomaan vielä kerran. Olin varma, että olin juuri tavannut Maailmanpuun, Maailmanpetäjän.

Hahnemühle Hemp on ympäristöystävällisempi paperivalinta. Selluloosaa tuottava hamppu tarvitsee vähän ylläpitoa, kasvaa nopeasti eikä tarvitse torjunta-aineita. Hampun nopea kasvu tarkoittaa, että samalla viljelymaalla voidaan tuottaa enemmän selluloosaa kuin muilla raaka-aineilla. Hamppu tarvitsee kasvaakseen myös myös paljon vähemmän vettä, kuin tavanomaisempi selluloosan kasvatus.

Korkeatasoiset fine art -vedokset säilyvät jopa 100 vuotta normaalioloissa.

Vain muutama jäljellä