Liekovarpio Termisvaaralla, 30 x 40 cm giclée-vedos

75,00  sis. alv 10%

Signeerattu ja numeroitu giclée-vedos Hahnemühlen 290 gsm hamppu-paperille (60% hamppukuitua • 40% puuvillaa). Painettu Suomessa.

Koko 30 x 40 cm. Julistelista on kuvausrekvisiittaa.

Originaalimaalaus on yksityiskokoelmassa. Se on Hammastunturin erämaassa, sähköttömässä eräkämpässä, huhtikuussa 2021.

Yli kilometrin korkeudessa tunturin huipulla riitti vaatteeksi vain shortsit ja t-paita. Oli tyyntä ja aurinkoista. Suuria lumilaikkuja oli vielä paljon, kuin noroina valuen varjon puolen painaumissa ja kuruissa. Valon puolella lorisi sulamisvesipuroja joka paikassa. Telttapaikan luona, jyrkänteen päällä taisi olla otollinen kasvupaikka, se oli täysin peittynyt kirjaviin tunturikasveihin ja kaikki parhaassa kukinnassaan. Yksi oli liekovarpio, joka on tunturikasveista hienoimpia. Sen varsi muistuttaa esihistoriallisista lajeista, mutta muuten kasvi näyttää siltä, kuin se olisi jonkun hienostopuutarhan vaalittu silmäterä. Siellä se kuitenkin vain kasvoi, paksuina mattoina karussa maaperässä keskiyön auringon alla, 812 metrin korkeudessa.

Hahnemühle Hemp on ympäristöystävällisempi paperivalinta. Selluloosaa tuottava hamppu tarvitsee vähän ylläpitoa, kasvaa nopeasti eikä tarvitse torjunta-aineita. Hampun nopea kasvu tarkoittaa, että samalla viljelymaalla voidaan tuottaa enemmän selluloosaa kuin muilla raaka-aineilla. Hamppu tarvitsee kasvaakseen myös myös paljon vähemmän vettä, kuin tavanomaisempi selluloosan kasvatus.

Korkeatasoiset fine art -vedokset säilyvät jopa 100 vuotta normaalioloissa.

Vain muutama jäljellä